25 d’octubre del 2009

Autan i Frontal

És una nova recepta que estem provant per a curar el fanatisme bloquero. Jo, després de dos nits de tractament, ja comence a notar els efectes: a més de la picor per tot el cos, resultat de ramar dins el mar de mosquits, ahir per la nit, vaig resoldre la nova proposta de 7C que probavem a la rambla, un bloc preciós i que encara no té nom.


24 d’octubre del 2009

SELLA
















Estes últimes setmanes el Vicen i el Kiki han decitit tornar a la seua benvolguda Sella, i al final han pogut encadenar els seus projectes: el Vicen encadena en 6 pegues El gremio un 7b+/7c de pas de romo de pura fe, i més tard encadena Acupuntura, un 7b+ que li va donar més d´un mal de cap, però que al final va caure al sac. Per la seva part, el Kiki pareix que torna a pillar la forma de fa uns mesos, i en alguns viatjets a Sella encadena El Torbes de San Juan, un 8a+ que encadena sense prexapar els 5 primers segurs, cosa que pareix ser, feren els anteriors encadenadors de la via, la qual cosa a part de endurir físicament un poc la ruta, ho va fer sobretot psicològicament, per la tonya que l'aguardava si queia. Més tard, i en un total de 8 tocs, encadena Oceano R2, un 8b+, en el qual malgrat tindre uns 30 m., la dificultat està concentrada en un tram d'uns 10, amb un pas de bloc per a superar un sostre, i un segon tram de pura resistència. Aqui teniu unes fotos de Kiki en Oceano.

21 d’octubre del 2009

Conflicte

M'han contat que el Manuel el Yagües, va encadenar el dissabte passat Conflicte, un curt i explosiu 7c dels techos. Es la tercera repetició de la via, després del Kiki i el Miquel.

16 d’octubre del 2009

Mosquits

Ans del Pont, l'Àngel d'Alcant i l'Antonio de Callosa, repetiren el nou 7B+ que es va obrir a la cova de la gota, a la dreta del tot, i li van afegir una entrada sentat: el bloc, que no ha sigut resolt aixina, serà 7C o paregut, i la cursa (o pique, anomeneu-ho com vulgueu), per a conseguir la primera ascenció, de la que ha esdevingut la nova font de motivació a la rambla, ha començat. El problema és que, més piquen els mosquits! La plaga, perquè veritablement d'aixó es tracta, d'una plaga de proporcions quasi bíbliques, que des de fa uns dies infesta el sud d'Alacant, sembla protegir per ara el seu virgo, doncs n'hi ha que ser molt valent, i abocar-se uns litres d'Autan, per a intentar-ho!

14 d’octubre del 2009

Pont d'Octubre Albarracín

Crec que no sempre un bon viatge (escalador) està lligat a grans encadenaments. I eixa és la sensació que m'ha quedat després d'aquest pont a albarra, la d'uns dies on a base de riure m'he tret tot l'estrés de la rutina dels últims mesos. El no significa que no hagem escalat a mort. El primer dia al sector techos l'Àngel i jo vam fer La Lápida, un bonic 7b, i d'allí ens vam anar al sector acantilados, on entre altres blocs probarem La trave de Klem (8a/+), que podeu vore al següent video de la gent de Madrid. Dur bloc 5 estrelles, que pot eixir, però el llençament és molt cabronet, i més després de fer la travesia.



Al dia següent ens instal·larem a la Península, on primer un 7b alt i perillós (on l'Àngel ens va ficar perquè ix al dosage V) quasi ens mata, doncs jo vaig acabar xafat contra un pi, i ell amb un fort tro a la má. Després vam intentar amb insistència un bloc que crec que es diu Iberia Sumergida, antic 7a que la rotura d'un canto a fet més dur, i que tampoc vam poder resoldre. Uns quants blocs facils després, ens ficarem en Motivos Personales (7c+), tot un clàssic del sector, que mai haviem probat, i que tampoc va eixir, però que almenys a mi em va deixar molt bones sensacions, i espere poder fer a la pròxima visita. Per últim, ja de nit, sublime e impagable moment el que vam viure (i riure) probant Revenge (7c+), on vam obligar a escalar contra la seua propia voluntat a un Nacho ressacós.

videos

Penje uns videos prou interesants que he trobat al youtube,
Els primers de les mítiques Lynn Hill i Catherine Destivelle, amb exploits capaços de fer ombra ( i callar boques) a les millors realitzacions masculines: entre d'altres, la primera en lliure a la Nose del Gran Capitán per la Lynn, i la trilogia hivernal solitaria a les tres norts dels alps, Bonatti al Cervino inclosa, per la Destivelle, són Història de l'escalada, una porta directa a l'olimpo alpí. Amb característiques diferents i complementaries, els mitjans de l'època van explotar una aparent rivalitat entre ambdues, però elles estaven per damunt d'eixos jocs mediàtics.





També us pose uns videos de les finals de la proba de la WC a Puurs d'enguany, on podeu comparar la progresió dels finalistes!




I per últim un rel·líquia del passat, un video de Emilio Comici, escalador mític dels anys d'entreguerres, abanderat del lliure, i autor junt als germans Dimai de la primera a la nort de la Cima Grande di Lavaredo, als Dolomites.